fbpx

Vi vill underlätta för samåkning

av | 2 okt, 2020

Just nu pågår ett arbete på Indexator och Vindelns kommun att tillsammans med HAR underlätta för samåkning mellan olika orter. Vi sprider information i Vindeln om appen Skjutsgruppen och lobbar i Umeå kommun för en pendlarparkering vid väg 363.

Under v. 40-42 går vi ut med en enkät till Vindelns kommuns och ett antal företags medarbetare om behov och intresse av en pendlarparkering i Umeå. I enkäten bjuder vi också in till ett lunchmöte i november för att diskutera frågan ytterligare. Underlaget kommer även att användas och drivas vidare i regionens samverkansgrupper av Vindelns kommundirektör Therese Berg.

Rapporten Kollektivtrafikunderlag i Vindelns kommun 2019 visade att Vindelnområdet har 180 inpendlande medarbetare, vilket gör det här till en viktig fråga när det gäller kompetensförsörjningen i området.

Fortsättning följer!

Hälsningar
Ingela Bottke, mobilitetssamordnare för Storuman, Lycksele och Vindeln

En hållbar belysning

En hållbar belysning

Vi har tidigare berättat om väderskyddet som kom på plats utanför Bolidens...

tack för i år!

tack för i år!

Det har blivit dags att summera året som gått och önska er alla en skön...