fbpx

Grattis Sonja!

av | 11 sep, 2020

Som säkert flera av er uppmärksammat, hade vi en liten tävling om en goodiebag från HAR på vår Instagram för några dagar sedan. Vinnaren blev Sonja Björkman som jobbar på Vattenfall kundservice i Umeå. I samband med att vi överlämnade vinsten passade vi på att ställa några frågor om hennes relation till hållbart resande. Så här berättar hon om vad som fick henne ”hooked” på cykling:

 – Min chef på Vattenfall arbetade i Amsterdam och där om någonstans man blir inspirerad till cykling! De packar ju in allt i sin lådcykel, barn, mat, allting! Först när man kommer dit tror man att det ska hända många olyckor eftersom det är så många cyklister, men sen inser man att allt rullar på hur smidigt som helst. Vi har verkligen mycket att lära oss av en sådan stor stad! 

 – Trots att jag bor i utkanten av Umeå går det snabbare för mig att cykla än att åka buss, eftersom den har flera stopp på vägen. Det är toppen att cykla i Umeå, vi har ju världens bästa cykelvägar! Det låter kanske som jag är väldigt ”halleluja”, men det är nog mycket för min elcykel. Man får ju inte glömma att människan är bekväm och då är ju elcykeln ett bra alternativ till bilen. 

Tack så hjärtligt för vinsten och trevlig helg till er alla!
Sonja Björkman 

/Josefine Wigström, mobilitetssamordnare Umeå

P.S. Missa inte att följa HAR på Instagram: har_vasterbotten
Det kan bli fler tävlingar framöver!

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...