fbpx

HAR-bingo och tårta!

av | 11 dec, 2020

Under november kunde medarbetarna på Skellefteå Kraft delta i HAR-bingo. De valde att göra bingot till en lagtävling mellan olika avdelningar, där tre lag med de högsta poängen vann varsin tårta! 

Sex lag och avdelningar deltog och utmaningarna innefattade områden inom både hälsa, distansarbete och hållbara resor. Laget ”De uthållbara” fick topp-placeringen med nästintill full bingobricka där 47 av 49 aktiviteter var kryssade. Riktigt bra jobbat! 

Vi låter vinnarlaget berätta lite utifrån de aktiviteter som genomfördes…

Johanna som testat gasbil säger: Gasbil är både enkelt att tanka och ger ingen ”räckviddsångest”. Det känns också som att man blir en del av ett nära kretslopp då man tankar med biogas framställd på det man skickar iväg i papperspåsarna med sopbilen som sedan blir till biogas på Tuvan.

Thomas som kört elbil: Att köra Elbil fungerar lika bra som att köra ”vanlig” bil. Det som skiljer är att man ännu inte är van med hur laddningen ska hanteras. För en ”vanlig” bil vet man ungefär hur långt man tar sig, hur man gör när soppan börjar ta slut. För elbilar har man inte riktigt fått den känslan ännu men jag tror att det är en vana. Man får planera för laddstopp och/eller att parkering sker på ställen där det finns möjlighet att ladda.

och dela med sig av några riktigt bra arbeta-hemifrån tips:

  • Att ”gå till och från jobbet” på morgon och kväll även om vi jobbar hemifrån. Välj själv hur långt du har till och från jobbet varje ny dag.
  • En lång lunchpromenad kan jag också rekommendera. Ta ett foto på något som gör dig glad eller retar upp dig under din promenad, det rensar hjärnan! 
  • Fokusera på det som är positivt med att jobba hemifrån: Mindre stress på morgonen kanske? Möjlighet att starta en tvättmaskin på lunchen eller fikarasten? Fixa snabb middag till ungarna innan en tidig träning? Slippa sladda iväg med cykeln en kall och snöig morgon?
  • Då man inte på samma sätt förhåller sig till fasta fikatider kan det vara lämpligt att sätta en timer som påminner en om att nu är det dags att ställa sig en stund. Pausgympa-gubben inställd på lämpligt intervall kan fungera som en påminnelse. 

Hälsningar från
Lena Bieblad, mobilitetssamordnare Skellefteå

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...