fbpx

En hållbar belysning

av | 8 jan, 2021

Vi har tidigare berättat om väderskyddet som kom på plats utanför Bolidens arbetsplats för att öka andelen hållbara resor till och från arbetet.

Nu kan vi även glädjas åt att väderskyddet har blivit upplyst av en solcellslampa, vilket är helt i linje med det hållbara tänket inom projektet. Solcellslampan är helt självförsörjande på energi, där batteriet laddas med hjälp av dagsljus. 

Erik Karlsson från företaget Nordelektro berättar att han har köldtestat solcellslampan för att säkerställa funktionalitet vintertid. Hur han gjorde? Han la solcellslampan i frysboxen under ett års tid. Solcellslampan fungerade även efteråt! 

Härligt att vi går mot ljusare tider – i dubbel bemärkelse!

Hälsningar
Lena Bieblad, mobilitetssamordnare Skellefteå  

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...