fbpx

Rapport om Distansarbete

av | 12 feb, 2021

Hej och särskilt välkommen till dig som hittade hit via facebook-länken och kanske aldrig har hört talas om oss förut. Hållbara arbets- och tjänsteresor (HAR) är projektet som hamnade mitt i coronapandemins omställningar, när det plötsligt blev högsta prioritet hos alla företag och organisationer att ställa om till digitala arbetssätt med så få arbets- och tjänsteresor som möjligt. Kan man säga att projektet då uppfyllde sitt mål av sig själv, och släcka lampan och gå hem? Nja, inte direkt. HAR valde – precis som så många andra – att ställa om!  

För nu kommer nästa utmaning: Hur gör vi distansarbete hållbart? Post corona innebär inte att alla vill gå tillbaka till kontoret fem dagar i veckan – vi har ju fått andra vanor nu, och här är det viktigt att arbetsgivare hänger med!

Ett väl fungerande distansarbete kommer även i fortsättningen att göra arbetsgivare attraktiva, säkra hög kompetensförsörjning och ge nöjda medarbetare! Och inte minst, skona vår miljö!

Vi har låtit personer från sammanlagt fem kommuner och organisationer, både från kust och inland i Västerbotten, få svara på frågor om hur de upplever den fysiska- och psykosociala arbetsmiljön vid distansarbete. Utifrån det har vi gjort en analys som leder fram till konkreta förslag till arbetsgivare och medarbetare för en bra arbetsmiljö, både fysiskt och psykiskt.  

Välkommen att ta del av resultatet här: https://hallbararesor.nu/wp-content/uploads/2021/01/Rapport-Distansarbete-och-distansmoten.pdf

Till dig som besöker oss för första gången vill vi gärna berätta mer om vad HAR gör. Vi är ett mobility management projekt där fokus ligger på beteendeförändring. Vi vill genom kommunikation, aktiviteter och praktiska åtgärder få fler personer att låta bilen stå och i stället vilja gå/cykla/åka kollektivt/samåka. Projektet inkluderar 10 organisationer och företag i Västerbotten och i samarbete med dem arbetar vi till exempel med resepolicys, cykla- och gåkampanjer och fysiska investeringar som t.ex. stationära cykelpumpar, vindskydd till busshållplats med mera.  

Kika runt på vår hemsida när du ändå är här! 

Hälsningar
Cecilia, kommunikatör HAR

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...