fbpx

Cykla- och gåkampanj, vinter!

av | 19 feb, 2021

Nu är vi igång! Så roligt att 8 av våra 10 deltagande organisationer är med i HAR:s cykla- och gåkampanj. Sammanlagt deltar 199 cyklister och 69 gångare som vid minst 3 tillfällen per vecka, mellan den 15 februari och 21 mars, registrerar sina cykelresor eller promenader till och ifrån arbetet, kanske tar en tur på lunchrasten eller cyklar, alternativt går, i stället för att ta bilen när de ska göra ärenden på fritiden. Ett toppenbra tillfälle att komma in i nya vanor som man kanske vill fortsätta med när kampanjen är över.

Det här med vintercykling är nytt för många av deltagarna och från HAR:s sida har vi bidragit med dubbdäck och kostnader för byte av däck till dem som är med i kampanjen. De som går har fått broddar. Så här säger några av deltagarna:

– Kul kampanj det här! Första gången för mig att cykla med vinterdäck nångonsin. Det känns säkrare och mer stabilt men blir lite tyngre att cykla. En bra träning helt enkelt! 

– Idag har jag cyklat till en affär. Jag övervägde om jag skulle ta en promenad på lunchen för att hämta ett paket som hamnat på ett oväntat utlämningsställe, men det går ju så mycket snabbare med cykel.

– Solen skiner idag så är det bara passa på! Lärde mig att ha glasögon efter första turen, annars blir det kallt.

– Har aldrig cyklat på snö och is förut. -15,7 grader och klar himmel. Det blir bra det här 😍

Vi kommer såklart fortsätta att berätta vad som händer bland våra deltagare under kampanjen. Följ oss gärna på Instagram har_vasterbotten för fler uppdateringar.

Med start på måndag den 22 februari kommer Skellefteå Kraft att ta över HAR:s Instagram under en vecka. Då får vi nya fräscha inlägg från kampanjen ur deras synvinkel och kanske en inblick i andra saker som händer hos dem. Fler organisationer kommer att göra samma sak framöver. Missa inte!

Hälsningar,
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...