fbpx

2 634 mil på 5 veckor

av | 29 mar, 2021

HAR:s cykla- och gåkampanj är i mål och det har varit en rolig uppgift att sammanställa statistiken. Sammanlagt har alla 268 deltagare cyklat och gått 2 634 mil! Det har enligt utvärderingen inneburit 1 582 inställda bilresor, där man alltså gjort ett aktivt val att ta sig fram med muskelkraft istället för att sätta sig i bilen. Värt en applåd tycker jag!

Sammanlagt har 6 235 resor gjorts till fots eller med cykel och vi som lyssnat till Anders Hansens föreläsning om den positiva effekt som fysisk aktivitet har på vår hjärnkapacitet, kan bara gratulera våra deltagare till ökad kreativitet, koncentrationsförmåga och allmänt välmående som de förhoppningsvis fått glädje av.

För många var det första gången att cykla med dubbdäck och upplevelsen har varit positiv över lag. Det verkar som att både cyklister och gångare har fått nya vanor som de vill fortsätta med: i utvärderingen svarar hela 97 procent av deltagarna från Umeå kommun att de kommer att cykla eller gå till och från arbetet under nästa vinterperiod.

Två deltagare säger:

– Kampanjutmaningen har varit jättebra för mig. Den gjorde att jag blev motiverad att hålla fast vid mitt mål 2021 om att gå oftare till jobbet även under vintertiden. Det är de små förändringar som gör en stor skillnad, fysiskt och psykiskt och även för klimatet.”

– Superbra och roligt! Det är peppande, speciellt i pandemitider. Tack för all inspiration!”

Stort tack till alla som varit med! Roligt också att så många delat med sig av bilder och personliga berättelser.
Den här bilden har Leif Lundberg tagit:

Nu vill vi från HAR-projektet passa på att önska er alla en trevlig påsk!
Hälsningar från
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...