fbpx

Cykelns dag 2021

av | 7 jun, 2021

Den 3 juni varje år firas Cykelns dag. Tusentals människor över hela världen registrerar hur länge de cyklar den dagen och lyfter på så sätt frågan om cyklingens betydelse för samhälle, miljö och folkhälsa. I HAR-projektet uppmärksammade vi dagen tillsammans med våra deltagande organisationer och som ett led i att uppmuntra till mer cykling hölls flera aktiviteter.

HAR och Umeå kommun anordnade ett digitalt event med flera deltagare, bland andra Aron Anderson, äventyrare och rullstolsburen, som inspirerade till cykling och att våga utmana sig själv och ta vara på livet – inte minst genom att hitta tacksamheten och sin inre styrka. Komikern och umeåprofilen Olof Wretling deltog också, samt Klas Elm från Svensk cykling och representanter från Umeå kommun som arbetar med cykelfrågor. Det blev även hemmagympa med Sofia Åhman, känd från SVT.

Ta del av hela eventet via länkarna nedan!

I Lycksele anordnades en tipsrunda längs Hälsans stig för att uppmuntra till en 6,9 kilometer lång cykeltur. Flera lokala organisationer fanns på plats och bjöd in till test av elcykel, att kasta prick med bollar, spela discgolf och hoppa hopprep. I Vindeln bjöds på tips på hur man bäst tar hand om sin cykel och i Storuman lyftes att fritidsledarna Stefan och Andreas samlat in och rustat upp cyklar som de sedan gett bort till personer som inte har någon cykel. Även i Skellefteå bjöds till test av elcykel, där medarbetarna på Samhällsbyggnad, Skellefteå kommun kommer att få möjligheten att låna en elcykel under en vecka i sommar.

Vi summerar en fantastisk dag fylld med stort engagemang och mycket cykling!

Hälsningar från
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR

Föreläsningen Cykelns Dag med Aron Anderson är tillgänglig till och med den 21 juni 2021
Password: AronCykel

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...