fbpx

Från händelserikt till SEMSTERfeeling!

av | 24 jun, 2021

Juni har varit en händelserik månad i HAR-projektet! Nu väntar semester för många av oss men innan dess vill jag vill passa på att summera de senaste veckornas aktiviteter.

Cykelns dag resulterade i lyckade event i samarbete med våra deltagande organisationer – och ett nationellt rekord på 474 017 registrerade minuter på cykel, vilket också är världsrekord! 

En elcykelkampanj har börjat på Samhällsbyggnad, Skellefteå kommun och fortsätter i augusti och september. Hittills har 53 personer anmält sig till kampanjen som innebär att medarbetare får låna en elcykel under en veckas tid. Therese Möller Rådahl var bland de första att prova en elcykel. Hon arbetar på Socialpsykiatriteamet som ligger på Erikslid i Skellefteå vilket är ca 1.3 mil till jobbet från hemmet i Ursviken, en sträcka som hon i vanliga fall åker med bil eller buss. Så här säger Therese:
– Cykeln har fungerat kanon, speciellt i backarna. Jag slipper komma fram alldeles slut och svettig. Tack för att jag fick möjligheten att prova denna fina cykel!

Asfaltsdekalerna som peppar cyklister har kommit på plats i Skellefteå och Umeå och det är vi jätteglada för. Folkbladet har skrivit om dem och många har också kommenterat att de blir glada av att se dem.

För att ytterligare uppmuntra till gång och cykling har HAR, i samarbete med Gator och Parker Umeå, delat ut giveaways till kommunanställda och allmänheten i Umeå centrum. Dagen till ära regnade det vilket gjorde att regnponchos och sadeltrasor var extra populära gåvor!  

Vi har också hunnit med en intressant workshop med våra organisationer som handlade om att hålla policys och riktlinjer levande, men fram för allt handlade den om kollektivtrafiken. Tack till alla som deltog med intressant input gällande kollektivtrafikresenärers behov och hur arbetsgivare kan förhålla sig till dem, nu när pandemins restriktioner börjar lätta. HAR-projektet har ett spännande samarbete på gång med flera bussbolag och vi ser fram emot en en spännande höst och vinter där vi kan arbeta mer med kollektivtrafikfrågan.

Nu hoppas vi på en solig och fin sommar och önskar er alla en skön ledighet. Missa inte att ta del av Karin Holmstrands masteruppsats som hon skrivit i samarbete med HAR-projektet, om co-workingplaces och vilken betydelse de kan ha för Västerbottens glesbygd, för ett minskat beroendet av bilpendling. En bra läsning i hängmattan!

Här finns uppsatsen: Co-working in Västerbotten

Ha det så gott och på återseende,
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR

P.S. Bilden är från en dag i juni när HAR-gänget paddlade kajak på på Umeälven, en aktivitet som anordnades av Hälso- och friskvårdsgruppen på Regional utveckling, Region Västerbotten.

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...