fbpx

LYCKADE OCH EFFEKTIVA DIGITALA MÖTEN

av | 24 sep, 2021

Idag har vi haft en härlig och inspirerande föreläsning med Anna Bellman om digitala/hybirda möten. Med en smittande entusiasm, varierande tonläge på rösten och information varvad med möjlighet till interaktion, visade Anna i praktiken att en föreläsning på två timmar kan kännas både kort och lättsam – fast den är späckad med information och träffande tankeställare.

Viktigt med kommunikation

Anna började med att säga att uppemot 80 procent av alla problem på arbetsplatser uppstår på grund av brister i kommunikationen, och av relationer som inte fungerar. När vi nu går mot en tid där hybrida möten kommer att öka, behöver vi bli bra på att göra dem engagerande och effektiva, där alla känner sig sedda och får komma till tals.

Vid hybrida möten gav Anna oss rådet att hälsa de digitala deltagarna välkomna först och att berätta vad som sker i rummet om det är något som de digitala deltagarna inte kan se. Helst bör de som deltar digitalt kunna se alla som är med i det fysiska rummet. Anna pratade om vikten att stämma av och säga namnet på någon och fråga: Vad är din reflektion? Inte bara ställa ja och nej frågor.

Att kunna behålla entusiasmen

Anna gav konkreta tips om att bli uppmärksam på sina öööhh och eeehh när man pratar och att man kan stå upp eller sitta långt ut på stolen för att förmedla mer energi. Att man kan ha en klocka som tickar ned tiden och tydligt visar hur lång en rast är – för en rast behöver vi efter 30 minuter för att orka hålla uppe engagemanget.

Anna Bellman lade stor vikt på betydelsen av vår egen inställning, vårt engagemang och vår förberedelse. Att multitaska med annat under mötet förstör både för en själv och andra, och att människor bjuds in till möten där de egentligen inte behöver vara gör oss bara möteströtta.

Börja ett möte med en sammanfattande mening om vad mötet ska handla om och avsluta genom att säga: Det här vill jag att du ska ta med dig efter det här mötet. Tänk igenom i förväg vad du vill att mötesdeltagarna ska veta, känna och göra när mötet är slut.

Du kan se Anna Bellmans föreläsning i efterhand

Missa inte att se föreläsningen i sin helhet!
Länken fungerar fram till den 1 oktober.

Lösenord: Bellacom

https://vimeo.com/613590151


Hälsningar
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR

Föreläsningen anordnades i samarbete med ett annat Region Västerbotten–projekt:  Vägledande principer för e-tjänste- och verksamhetsutveckling. 

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...