fbpx

Smarta gator och hållbarhet

av | 3 dec, 2021

De årliga Samhällsplaneringsdagarna som Region Västerbotten anordnar har nu gått av stapeln. HAR var med och planerade eventet och vi tyckte det var särskilt kul att alla kommuner som deltar i HAR-projektet var med. Syftet med dagarna är att sprida kunskap till olika aktörer i länet, kopplat till samhällsplanering.150 personer deltog och för första gången arrangerades detta som ett helt digitalt evenemang.

Dagarna innehöll flera pass som handlade om allt ifrån klimatanpassning, översiktsplanering, jordbruksmark och trafik. I utvärderingen som skickades ut efteråt visade det sig att ett pass inom ämnet trafik: ”Smarta gator och hållbarhet” var det som var mest uppskattat. Där fick vi till exempel lära oss att 3 miljoner träd skulle kunna planteras på svenska gatuparkeringar om gatorna utformades bättre. Därmed skulle luftkvaliteten höjas avsevärt i våra städer.

På bilden står jag tillsammmans med Niklas Gandal, Jonna Lidström och Lena Friborg från Region Västerbotten

Hälsningar från
Josefine Wigström, mobilitetsamordnare Umeå

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...