fbpx

Isvägen i LYCKSELE FÅR BELYSNING

av | 18 dec, 2021

Nu är allt klart för belysning på isvägen över älven i Lycksele. En flyttbar belysning är förberedd för den över 800 meter långa gång- och cykelsträckan som knyter samman stadsdelarna mellan Gammplatsen, centrum, Ansia Resort och Hotell Lappland. Isvägen över älven är en populär genväg som används på väg till skola och arbetsplatser, men också ett omtyckt strövområde. Nu inväntas bara stabil is!

– Det är nära nu, förhoppningsvis innan jul, säger Marino Carlsson destinationsutvecklare, Lycksele Visitor Center, Gold of Lapland.

Enkelt förklarat kommer 15 trästolpar (50m mellan stolparna) med belysningsarmaturer att frysas fast längs isvägen. Belysningsarmaturerna förses med ström genom en lufthängd ledning mellan belysningsstolparna. Skellefteå Kraft monterar ett nytt elskåp nere vid strandkanterna, vilket är något som också kan komma bli en möjlighet att för framtida enklare event och tillställningar.

– Det här är ett jättefint tillskott till vår infrastruktur för oskyddade trafikanter under vinterhalvåret, förhoppningsvis väljer ännu fler att promenera eller cykla till- och från arbetsplatsen nu istället för att vrida igång bilen i vinterkylan, säger Eric Lundström, samhällsplaneringschef vid Lycksele kommun. 

Härligt, säger vi i HAR som varit inblandade i projektet och följt det på nära håll sedan början av året!

Hälsningar
Kerstin Hamre, mobilitetssamordnare för Västerbottens inland


HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...