fbpx

TOPPRESULTAT FÖR VÅR TESTRESENÄRSKAMPANJ

av | 30 apr, 2022

  • 2298 bilresor ersattes med buss eller tåg under HAR:s testresenärskampanj 
  • 91 procent uppger att de kommer åka kollektivt i någon utsträckning i fortsättningen 
  • 53 procent har påverkat någon annan att åka kollektivt 

Under 4 veckor fick 182 deltagare från 8 arbetsplatser i Västerbotten testa på att åka kollektivt genom att få gratis busskort av HAR-projektet. Det här är en kampanj vi väntat länge på att genomföra och vi är glada att pandemin tog slut innan vårt projekt gjorde det.

Tydliga resultat

Att åka kollektivt är ett effektivt sätt att resa hållbart, det kan vi inte nog poängtera. Om vi har räknat rätt har de inställda bilresorna minskat utsläppen med 8 ton CO2 – på bara 4 veckor! De som valdes ut att delta i kampanjen är de som brukar kör bil, så det här är verkligen en åtgärd som gör skillnad. Dessutom roligt att så många var sugna på att fortsätta åka kollektivt i någon form. Mycket handlar om att testa och se hur det fungerar, och där är vi glada att vi kunde vara med och hjälpa till!

Tack till er som delade med er på HAR:s instagram om upplevelsen att vara testresenär ♡Hälsningar
Josefine Wigström, samordnare UmeåHAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...