fbpx

HAR OCH SKELLEFTEÅ MARKNADSFÖR NYA CYKELBANOR

av | 22 maj, 2022

6,1 km cykelbanor har byggts i Skellefteå det senaste året och det är en utbyggnad som kommer fortsätta i flera år till. Genom att bygga nya och även knyta ihop befintliga cykelbanor, vill Skellefteå kommun skapa bättre förutsättningar för att fler ska välja cykeln – för en renare stadsmiljö, ökad trafiksäkerhet och bättre folkhälsa.

För att berätta om utbyggnaden har Skellefteå kommun tillsammans med HAR och kommunikationsbyrån Pondus skapat kampanjen ”Varannan cykel”. Kampanjen förmedlar att även liten förändring kan göra stor skillnad, och att det nu har blivit lättare att välja cykeln lite oftare.

Flera filmklipp har producerats som nu sprids i sociala medier, samt trottoarpratare, roll ups och färgglada sadelskydd som på ett roligt sätt förmedlar kampanjens budskap.

Information på inflyttarevent och i inflyttarlådor

Informationsspridningen sker även via olika inflyttarevent för att inspirera och uppmuntra nya medborgare till hållbara resval. Den 8 maj genomfördes ”Inflyttardagen” på Skellefteåtravet som drog hela 700 besökare. Där spreds informationen om utbyggnaden av cykelbanenätet via flyers och sadelskydd med texten ”Varannan cykel”.

Informationsblad och sadelskydd kommer även vara med i ”inflyttarlådor” som Skellefteå kommun regelbundet skickar ut till nyinflyttade i Skellefteå.

Ett jättebra koncept tycker vi i HAR och önskar Skellefteå kommun lycka till med den fortsatta utbyggnaden av cykelbanorna!

Se filmen här

Vill du veta mer om Skellefteå kommuns satsningar på utbyggnad av cykelvägnätet och/eller titta på filmerna, gå in på Varannan cykel – Skellefteå kommun (skelleftea.se)

Hälsningar
Lena Bieblad, samordnare HAR, för Skellefteå

Bilden är från Skellefteåtravet där Micke Silenstam och Sakhi Sedigullah delade ut sadelskydd.HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...