fbpx

Slå världsrekord på Cykelns dag

av | 3 jun, 2020

Idag den 3 juni är det Cykelns dag och det firas världen över. Det är FN som har instiftat dagen för att lyfta fram cyklingens alla fördelar. Just idag kan du kan vara med och slå världsrekord genom att registrera hur många minuter du har cyklat idag. Målet är att vi tillsammans cyklar ett års cykling, 525 600 minuter, på bara en dag. Det är Svensk Cykling som arrangerar Cykelns dag i Sverige och här kan du läsa mer om Cykelns dag och registrera dina minuter.

På bilden ser vi Ingela Bottke som är mobilitetssamordnare på HAR. Hon bor i Lycksele och sedan september förra året har hon cyklat 82 mil på sin elcykel. Hur många minuter det blir har vi ingen exakt uppgift på, men intressant att se att det till största delen har varit under vintersäsong, vilket visar på hur bra en elcykel fungerar året om.

Hunden Koda har inte varit med under alla 82 mil, men hon trivs i sin cykelkorg och hänger gärna med på en tur.

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...