fbpx

Utvärderingsseminarium av HAR-projektet

av | 22 jan, 2021

Det här är Christina och Sofia från VETA Advisor. Deras uppgift är att utvärdera hur vi i HAR-projektet når våra delmål och projektmål. Genom deras analyser får vi en översikt som underlättar för oss att se var HAR ska ha sitt fokus, vad som fungerar bra och vad som motverkar våra mål, och såklart en möjlighet att diskutera förslag på lämpliga åtgärder.

I onsdags presenterade Christina och Sofia utvärderingsresultaten från hösten 2020, där intervjuer med våra deltagande organisationer var grunden för den analys som gjorts. Tillsammans med kontaktpersonerna från våra organisationer hade vi ett digitalt seminarium där vi diskuterade frågor med varandra, kopplade till resultaten. 

Framgångsfaktorer

En tydlig framgångsfaktor som redovisades var just erfarenhetsutbytet mellan organisationerna. För oss i HAR har det varit väldigt betydelsefullt, så det var roligt att få bekräftat att det överensstämmer med hur organisationerna upplever det också. Nu är vi ännu mer peppade för fler workshops framöver, där vi kan fortsätta att lära och inspireras av varandra! 

Fler framgångsfaktorer är:

  • När interna arbetsgrupper inom organisationerna är kopplade till projektet. 
  • När marknadsföring av projektet görs inom organisationerna, till exempel med de filmer som HAR har producerat.
  • När beslutskedjan till högsta chef är med, då finns möjligt att göra strukturella förändringar, till exempel policyförändringar.
  • När HAR blir en del av befintlig verksamhet, ökar förutsättningarna för långsiktiga resultat.

Samtalen fortsätter

Att redogöra för slutsater och måluppfyllelse blir för långt att göra här, men en utmaning som vi tar med oss är hur fler kan nås, som inte reser hållbart i vanliga fall. Där kommer samtalen att fortsätta om hur vi kan kommunicera på ett bra sätt med dem som arbetar hemifrån och hur vi till exempel kan få arbetskamrater att peppa varandra. 

Vi är så tacksamma för ett givande seminarium med Christina, Sofia och våra kontaktpersoner i respektive organisation. Och till organisationerna säger vi: Vi ses snart igen för en workshop om kommunikation den 4 februari!

Hälsningar
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...