fbpx

Skellefteå Kraft erbjuder elbilspool

av | 12 nov, 2021

Skellefteå Kraft har lanserat en fantastiskt bra idé: De hyr ut sin elbilsflotta till allmänheten på kvällar och helger när bilarna annars skulle stå oanvända. För att få nyttja bilarna behöver man registrera ett medlemskaps hos Move About och sedan bokar man bilarna via hemsidan eller en app som även fungerar som nyckel till bilarna. Alla privatpersoner med giltigt körkort får hyra en elbil, och de hämtas och lämnas i ett parkeringshus i centrala Skellefteå. 

Så här säger Marlene Munter, energisamordnare på Skellefteå Kraft:

”Vi har valt att satsa på detta eftersom vi arbetar med att utveckla tjänster för hållbara transporter, och att dela fordon är ju en av nycklarna till framgång. Vi ser att våra interna bilar har hög ställtid, framför allt på kvällar, helger och under sommarsemestern. Då föddes idén om att våra bilar kunde användas av fler, de tider som vi inte nyttjar dem.

Vi hoppas såklart att det tas emot positivt av Skellefteåborna och att samhället i stort också börjar se fördelarna med delningstjänster. Det är ju sällan utvecklingen av detta initieras i mindre städer så vi hoppas att Skellefteå Kraft kan få fart på detta genom att kombinera våra tjänstefordon med delningsfordon till allmänheten.”

Elbilspoolen lanserades i våras och i dagsläget har 66 medarbetare från Skellefteå Kraft och 7 externa personer registrerat medlemskap.

Vi från HAR-projektet önskar Skellefteå Kraft lycka till i sitt fortsatta arbete med delningstjänsten och hoppas även att andra företag och organisationer inspireras av denna smarta lösning.

Hälsningar
Lena Bieblad, mobilitetssamordnare Skellefteå

På bilden: Marlene Munter

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...