fbpx

Nytt Cykelgarage Invigt

av | 27 nov, 2021

Nu har Skellefteå Kraft invigt sin efterlängtade cykelparkering. Här kan medarbetare förvara sina cyklar tryggt och bekvämt bakom gallerväggar, med en grind som öppnas automatiskt med deras passerkort. 

Cykelparkeringen är ett svar på ett önskemål som framkom i en resvaneundersökning som HAR genomförde 2019, där 379 personer deltog. Där påpekade många risken med att förvara sin cykel i ett olåst utrymme och att man tyckte det var för trångt med cyklar vid entrén. Man ville även ha bättre väderskydd under vintern. I undersökningen uppgav 19 procent att de skulle cykla mer till jobbet om det fanns ett låst cykelgarage.

Nu råkade invigningen sammanfalla med ett av årets första snöoväder vilket gjorde att det inte blev någon anstormning av cyklister just den dagen, men en och annan medarbetare tittade förbi och försåg sig av de goodie bags som dukats upp inne i garaget.

Man kan ju också se det som att cykelparkeringen kom i precis rätt tid! Så här uttryckte sig Staffan Holmström, affärsområdescontroller på Skellefteå Kraft:

– Efter att nu på morgonen ha cyklat på oplogade vägar och sagt några dåligt valda ord, så läste jag om vår nya cykelparkering på intranätet. Pulsen gick ner och jag kände: Vilken fantastisk arbetsgivare Skellefteå Kraft är! Så bra med väderskyddande, låsta cykelparkeringar!

Fint med en arbetsplats som underlättar för sina anställda att resa hållbart!
Hälsningar
Lena Bieblad, mobilitetsamordare Skellefteå


  

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...