fbpx

NYtt år – nya möjligheter

av | 14 jan, 2022

Då har vi kickat vi igång det nya året, som också är HAR-projektets sista. Den 2:a juni är datumet för vår slutkonferens som blir både digital och på plats i Umeå, där du är välkommen att delta. Där summerar vi våra resultat och berättar highlights om vad vi gjort, men även hur vi gått till väga. Vår förhoppning är att våra erfarenheter och strategier kan inspirera och underlätta för fler att komma igång med aktiviteter kring hållbart resande, det skulle vara toppen! Mer information om programmet kommer längre fram i vår.

Men mycket ska hända innan dess! Tanken var en testresenärskampanj för buss med början i februari, men det har smittläget effektivt satt stopp för. Kollektivt resande är en fantastisk möjlighet ur miljösynpunkt och fungerar ju som en unik möjlighet att utnyttja restiden på bästa sätt, så det här med testresenär är något som vi absolut kommer att återkomma till.

Regeringen underlättar för cykelpendling

Just nu gläds vi åt att regeringen vill öka cykelpendlingen och därför införde en skattelättnad för förmånscyklar den 1 januari 2022. Skattelättnaden gäller vanliga trampcyklar och elcyklar och innebär att du kan ha en förmånscykel från arbetsgivaren utan att behöva ta upp det på din deklaration, om inte förmånen överstiger 3000 kronor per år.

Här finns fler detaljer: https://cykelframjandet.se/nyheter/2022/01/01/ny-skattelattnad-for-cykelforman-blir-av/

På bilden ser vi Elin Lindqvist som efter en elcykelkampanj som HAR anordnade, valde att skaffa en förmånselcykel via sin arbetsgivare Umeå kommun. Läs gärna det inspirerande inlägget om henne som vi publicerade i april förra året: https://hallbararesor.nu/2021/04/09/elin-skaffade-formans-elcykel/

Ha det så gott!
Hälsningar
Cecilia Lindell, kommunikatör HAR-projektet

HAR:s slutkonferens

HAR:s slutkonferens

Så blev det dags för oss att summera och avsluta HAR-projektet efter 3...